Gelderblom Woerden

Gelderblom Woerden

'Quality Meat' boven alles

De 'Quality Meat' selectie door Erika.

​​​​​​​Slagerij Gelderblom kiest voor het beste rund-, varkens-, lamsvlees en kip. Iberico varkensvlees bijvoorbeeld is subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Probeer het eens!

Wilt u meer weten over het eerste keus vlees dat uw slagerij biedt? Vraag uw slager dan om informatie. Zij vertelt u er graag meer over.








‘Quality’ Rundvlees

Een goed en smaakvol stuk vlees begint niet in de pan, maar al op de boerderij waar de dieren opgroeien. Alleen het vlees van de beste koeien, die een goed leven hebben gehad, komen voor ons in aanmerking om te laten slachten. Omdat we precies weten waar onze koeien vandaan komen, kunnen we garanderen dat we de allerhoogste kwaliteit aan u leveren.

Ons rundvlees is van gegarandeerd Nederlandse afkomst (Hollandse dikbil). Roodbont, vrouwelijk en niet ouder dan 2,5 à 3 jaar. Onze koeien staan 's winters op stal, maar gaan zodra het weer het toelaat de wei in.

Wij snijden de runderbouten zelf uit en verwerken wekelijks één koe. Onze traceerbaarheid en controle is dan ook goed. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit en veiligheid van ons vlees waarborgen en dat vinden wij belangrijk. De kwaliteit is dan ook constant uitstekend!

Bewaar rundvlees altijd op een koude plaats in de koelkast. Vers vlees is ongeveer 4 dagen houdbaar. In de diepvries kunt u rundvlees zo'n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat het vlees kan chambreren. Dit komt de smaak beslist ten goede. Kruid en zout het vlees pas kort voor het bakken of beter, zout het tijdens of na het bakken.

Wij adviseren, voor zover mogelijk, altijd een stuk vlees te braden met zijn vet. Dan komt de smaak nog meer tot zijn recht.

in ons assortiment

Bieflappen • Biefstuk • Côte de Boeuf (op bestelling) • Entrecôte • Haasbiefstuk / Tournedos • Hacheevlees • Kogelbiefstuk • Lenderollade • Magere stooflapjes • Riblappen • Rosbief •  Runderpoulet • Schnitzels • Staartstuk met ver • Sukadelappen • T-bone (op bestelling) • Zijlende




‘Quality’ Varkensvlees

Diezelfde hoge kwaliteitsstandaard is natuurlijk ook op ons varkensvlees van toepassing. In onze slagerij vind u varkensvlees dat uitsluitend van Nederlandse familiebedrijven komt. Deze boerderijen werken volgens de strenge criteria van de Keten Duurzaam Varkensvlees. Dit betekent extra aandacht voor het welzijn van de dieren en voor het milieu. Zo hebben de dieren genoeg leefruimte, schoon drinkwater en krijgen ze het beste voer. Die kwaliteit proeft u terug in ons vlees.

Genieten van zeer gezonde ham

Ibérico varkensvlees is subliem van smaak. Dat komt doordat het varken zich voedt met gras, bessen en eikeltjes. Ze worden diervriendelijk gemest en zijn vrij van antibiotica en hormonen. Ibérico Pata Negra wordt maandenlang gerijpt, hetgeen de smaak duidelijk beïnvloedt. De ham is laagcalorisch en bevat onverzadigde vetzuren. Om die redenen adviseren Spaanse diëtisten Ibérico Pata Negra in hun dieetprogramma’s.

Duurzaam varkensvlees

Overigens komt al ons varkensvlees uit de Keten Duurzaam Varkensvlees (KDV). De keten bestaat uit een vast samenwerkingsverband tussen 100% Nederlandse varkenshouderijen, slachterijen en slagerijen, die met elkaar garant staan voor topkwaliteit en gegarandeerd veilig vlees. Elk stuk vlees dat uit de keten komt, wordt streng gecontroleerd en gecertificeerd en is moeiteloos te traceren van boer tot aan verkoop. Het KDV innoveert voortdurend voor een betere zorg, voeding en welzijn van het dier en voor milieu en omgeving. Deze projecten worden gestimuleerd door o.a. Wageningen University, het Landbouw Economisch Instituut, de Dierenbescherming en Stichting Natuur en Milieu. Koopt u uw varkensvlees bij Gelderblom, dan kunt u ervan op aan dat het dier een fijn leven had. Dit proeft u ook, want stressvrije varkens smaken aanmerkelijk beter.







‘Quality’ Kip

Bent u een liefhebber van kip? Dan zit u bij ons goed! Onze kippen zijn vol van smaak en hebben een malse en stevige structuur. En net als bij het selecteren van ons rund- en varkensvlees, hechten wij ook veel waarde aan een goed leven van de kip.


Wist u overigens dat er veel verschil van smaak bestaat in kippenvlees?

Naast onze Hollandse slachtkuikens kan Gelderblom ook een blauwpootkip, polderhoen, of kipfilet ‘Les Landes’ leveren. De blauwpootkip is een vrije-uitloopkip, die niet wordt volgestopt met antibiotica maar geniet van een lekker rustig leven, ruimte, buitenlucht en goed voer. Deze kippen krijgen een langere tijd om op een natuurlijke manier te groeien dan reguliere kippen. De ‘Les Landes’ kipfilet wordt geproduceerd van de Franse merkkip Label Rouge. Het vlees van deze kippen bevat meer eiwitten en vitamines, een goed evenwicht aan vetzuren en minder water. Label Rouge stelt aan het fokken echter nog hogere eisen dan de Europese wetgeving, en dat komt de smaak van de filet zeker ten goede. Bestelt u dit dan haalt u een kakelvers topproduct in huis. Fijn om te weten is dat Gelderblom-slagerijen enkel werken met basisgrondstoffen en zo min mogelijk met E-toevoegingen; hun kruidenfabrikant levert NSG-vrije kruidenpakketten. In de worstmakerij te Driebruggen maakt Gelderblom ook veel producten waarin gluten en lactose tot een minimum zijn beperkt.


Afbeelding


Lamsvlees

Wij zijn uw specialist waar u vers Hollands lamsvlees kunt kopen. Hollands lamsvlees/zuiglam is te herkennen aan de subtiele smaak, de malse structuur en de licht ziltige uitgesproken smaak. Vlees van het Hollands lam is perfect geschikt om te bakken, braden, stoven of grillen. Wij geven u het juiste advies.
Door de specifieke smaak van dit lamsvlees heeft dit smaakvolle vlees weinig kruiden nodig. Wij adviseren altijd groene kruiden te gebruiken die de heerlijke smaak niet weghalen, denk aan bijvoorbeeld tijm, rozemarijn, oregano en basilicum.

Wij snijden deze topkwaliteit lammeren zelf uit, wat resulteert in het volgende assortiment.

Lamskoteletten • Lamsracks • Lamsbout • Lamsgehakt

Om zeker te zijn van uw bestelling, kunt u het ons altijd laten weten, wij houden het dan altijd apart voor u.







Kalfsvlees

Wij verkopen uitsluitend vers Hollands kalfsvlees. De kalveren worden door ons vakkundig uitgesneden. Pure ambacht en gegarandeerd vers! Wij kunnen een totaalassortiment kalfsvlees leveren.

Osso buco • Kalfsoesters • Kalfsrollade • Kalfsschnitzel • Kalfslever

Het kalfsvlees is naar wens naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar. Heeft u vragen over de bereiding van kalfsvlees, stel ze gerust. Wij adviseren u graag.

Onze website maakt gebruik van cookies

Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.