Rundvlees

Hollands rundvlees

Ons rundvlees is van gegarandeerd Nederlandse afkomst (Hollandse dikbil). Roodbont, vrouwelijk en niet ouder dan 2,5 à 3 jaar. Onze koeien staan 's winters op stal, maar gaan zodra het weer het toelaat de wei in.
Wij snijden de runderbouten zelf uit en verwerken wekelijks één koe. Onze traceerbaarheid en controle is dan ook goed. Hierdoor kunnen wij de kwaliteit en veiligheid van ons vlees waarborgen en dat vinden wij belangrijk. De kwaliteit is dan ook constant uitstekend!

Wij adviseren, voor zover mogelijk, altijd een stuk vlees te braden met zijn vet. Dan komt de smaak nog meer tot zijn recht.
Bewaar rundvlees altijd op een koude plaats in de koelkast. Vers vlees is ongeveer 4 dagen houdbaar. In de diepvries kunt u rundvlees zo'n 3 maanden bewaren. Leg het vlees 30 minuten voor bereiding uit de koelkast, zodat het vlees kan chambreren. Dit komt de smaak beslist ten goede. Kruid en zout het vlees pas kort voor het bakken of beter, zout het tijdens of na het bakken.

Ons assortiment
  • T-Bone (op bestelling)
  • Cote du Boeuff (op bestelling)
  • Biefstuk
  • Black Angus biefstuk
  • Kogelbiefstuk
  • Haasbiefstuk, tournedos
  • Zijlende
  • Staartstuk met vet
  • Runderschnitzels
  • Sukadelappen
  • Riblappen
  • Runder lenderollade
  • Rosbief
  • Bieflappen
  • Magere stooflapjes
  • Runderpoulet
  • Hacheevlees
  • En verder alles wat er aan een koe zit.....

Black Angus Beef

Black Angus is één van de bekendste rassen van het rundvlees in Schotland, bekend om zijn uitzonderlijke malsheid en sappige, zilte smaak. Dit Highland ras met zijn kenmerkende lange zwarte haren en hoorns is vooral bekend om zijn marmering en sappigheid. Black Angus is het snelst groeiende ras van runderen op de Britse eilanden, die de groeiende vraag van consumenten naar kwaliteitsrundvlees met de garantie en de zekerheid van kwaliteit weerspiegelt.

Dit Schotse rundvlees uit de noordelijke Highlands, Black Angus Beef, is rundvlees van de hoogste, meest constante kwaliteit. Black Angus Beef is een uniek product dat uitermate geschikt is zowel voor bakken als grillen. Black Angus runderen worden grootgebracht met een zorgvuldig uitgebalanceerd graandieet. Het vlees van deze runderen is een culinaire delicatesse vanwege zijn marmering die de smaakpapillen verrast met een ongekende sappigheid. Dit alles met als doel een mals, sappig en bijzonder smaakvol stukje vlees van een superieure en constante kwaliteit te kunnen leveren.

Rood vlees, dat rundvlees omvat, is een goede bron van eiwitten, vitaminen en mineralen, zoals ijzer, selenium, zink, en B-vitamines waaronder vitamine B12.
Geen enkel voedsel bevat alle voedingsstoffen die nodig zijn voor een goede gezondheid, zodat het doel moet zijn een breed scala van levensmiddelen in het dieet: balans is de sleutel. Mager rood vlees kan deel uitmaken van een gezonde en evenwichtige voeding.

Kwaliteit, veiligheid, traditionele veeteelt, gezondheid en het dierenwelzijn zijn alle belangrijke elementen die gelden op de gekwalificeerde Schotse boerderijketen. De garantieregeling houdt in dat, alleen dieren van de boerderijen die aan de zekerheidseisen voldoen, in aanmerking komen om te worden geclassificeerd als Scotch Beef. De boerderijen worden per jaar geïnspecteerd en alleen dan kan de kwalificatie 'Scotch Beef' worden toegekend aan die runderen die zijn geboren en getogen op zeker Schotse boerderijen.

Kom en overtuig uzelf van dit uitzonderlijke stukje Schots rundvlees!

Weersverwachting

C
Vandaag
11.4°C
lichte regen
Wind: zw 5 m/sec
E
woensdag
14°C
E
donderdag
14°C

Openingstijden

MaandagMa 8:00 t/m 18:00 uur
DinsdagDi 8:00 t/m 18:00 uur
WoensdagWo 8:00 t/m 18:00 uur
DonderdagDo 8:00 t/m 18:00 uur
VrijdagVr 8:00 t/m 20:00 uur
ZaterdagZa 8:00 t/m 17:00 uur
ZondagZo t/m

Waar kunt u ons vinden

Map-icon
Adres: Molenvlietbrink 14, 3448HM Woerden
Telefoon: 0348-424096 Telefoon: 0348-424096
E-mail: woerden@slagerijgelderblom.nl
KVK: 64410676